27-05-2017 - SSL wordt belangrijk voor een plekje in Google.


SSL is hot, dat was al bekend maar nu gaat Google staat vaker ervoor zorgen dat een website via SSL beschikbaar is. Dit is vooral te merken op het moment dat er net een nieuw domein wordt geregistreerd, dat nog niet te bereiken is via SSL.

Google kiest er steeds vaker voor om, als er naast geen SSL wel een inlog mogelijkheid op de website aanwezig is, de volledige website te blokkeren en als 'Niet Veilig' te bestempelen. Zodra SSL wordt geactiveerd wordt het 'Niet Veilig' kenmerk verwijderd en is de website toegankelijk.

Bij OeveringIT heeft iedereen gratis de mogelijkheid om gebruik te maken van SSL. Dit wordt gedaan met certficiaten van Let's Encrypt. Kies in Plesk voor de knop "Let's Encrypt" en zet de vinkjes bij "Include www" en "Secure webmail" aan. Kies vervolgens voor "Install". Het SSL certificaat wordt nu op de juiste manier geïnstalleerd.

(Bron: https://www.security.nl/posting/517018/Google+blacklist+websites+die+gebruikers+onveilig+laten+inloggen & https://blog.sucuri.net/2017/05/non-https-websites-blacklisted-for-passwords-without-ssl.html)

NMEDIA - ICT oplossingen

nmedia bfo nmedia oeveringit

Als onderdeel van Nmedia zijn we ter ondersteuning aanwezig tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Werkzaamheden hier zijn bijvoorbeeld het opbouwen van de test omgeving.

De test omgeving is hier uiterst belangrijk, dit zodat er tijdens de opbouw van het festival, op het terein zelf, geen tijd verloren gaat aan fouten in de configuraties van de hardware of defecte kabels, hierdoor wordt kostbare tijd bespaart. Tijdens het festival zelf zijn we ook aanwezig zodat, als het nodig is, we snel kunnen handelen.