27-05-2017 - SSL wordt belangrijk voor een plekje in Google.


SSL is hot, dat was al bekend maar nu gaat Google staat vaker ervoor zorgen dat een website via SSL beschikbaar is. Dit is vooral te merken op het moment dat er net een nieuw domein wordt geregistreerd, dat nog niet te bereiken is via SSL.

Google kiest er steeds vaker voor om, als er naast geen SSL wel een inlog mogelijkheid op de website aanwezig is, de volledige website te blokkeren en als 'Niet Veilig' te bestempelen. Zodra SSL wordt geactiveerd wordt het 'Niet Veilig' kenmerk verwijderd en is de website toegankelijk.

Bij OeveringIT heeft iedereen gratis de mogelijkheid om gebruik te maken van SSL. Dit wordt gedaan met certficiaten van Let's Encrypt. Kies in Plesk voor de knop "Let's Encrypt" en zet de vinkjes bij "Include www" en "Secure webmail" aan. Kies vervolgens voor "Install". Het SSL certificaat wordt nu op de juiste manier geïnstalleerd.

(Bron: https://www.security.nl/posting/517018/Google+blacklist+websites+die+gebruikers+onveilig+laten+inloggen & https://blog.sucuri.net/2017/05/non-https-websites-blacklisted-for-passwords-without-ssl.html)